Ponten tarina

Ponte tarkoittaa Italiaksi siltaa. Muuta tekemistä meillä ei sitten Italian kanssa olekaan. 

Sattui vaan niin, että meidän kaikkien mielestä ajatus esteiden ylittämisestä, asioiden yhteen tuomisesta ja polkujen tarjoamisesta kuulosti hyvältä, niin otettiin sitten ”silta” nimeksi. Ja niin kuin aina, kaikilla muilla kielillä juttu kuulostaa paremmalta niin otettiin nimeksi sitten Ponte, eikä silta.

Yrityksen juuret ovat kuitenkin nimeä ja Italiaakin kauempana Bashkortostanissa, Syyriassa, Australiassa ja Unkarissa. Siellä ovat perustajien juuret tai isot palat elettyä elämää ja ilman noita juuria ei olisi koko yritystä. Ilman omistajiemme muuttoa Suomeen, ei olisi sitä kokemusta ja osaamista, mikä toi meidät yhteen, Ponteksi vuonna 2021.

Vuosien varrella olimme kypsyneet asiantuntijoiksi erilaisissa maahanmuuttoon liittyvissä tehtävissä kunnilla, valtiolla ja järjestöissä. Samalla olemme kypsyneet siihen ajatukseen, että julkisen sektorin olisi tarkoituksenmukaisinta yrittää hoitaa kaikki maahanmuuttoon liittyvät asiat ja prosessit. Tästä syystä perustimme Ponten. Toimiaksemme tehokkaammin ja paremmin, inhimillisyys ja kokemuksen tuoma herkkyys kuitenkin säilyttäen.

Meitä pontelaisia yhdistää intohimo löytää ratkaisuja haasteisiin, joita voidaan ratkaista työperäisellä maahanmuutolla, vastaanottokompetenssin lisäämisellä tai kotoutumista edistämällä. Jaamme myös vakavan suhtautumisen arvoillemme.

Teemme tulevaisuutta

Huolenamme on pysähtynyt ja sisäänpäin kääntynyt Suomi, jossa maaseutu kuihtuu, uudelle sosiaaliselle pääomalle ei anneta tilaa, ja suomalaisuus halutaan taata vain harvoille valituille. Elämme maailmassa, jossa emme voi pysähtyä paikoillemme ja odottaa muutosta parempaan, muutos on tehtävä itse!

Suomi kansainvälistyy, me mahdollistamme

Mahdollistamme sujuvan muuton ja annamme yrityksille ja yhteiskunnalle välineitä vastaanottaa, kohdata ja kehittää toimintamalleja. 

Tiimi

Tuomas Männistö, Co-founder, CEO

Strateginen kehittäminen ja yhteistyö tuomas@ponte.fi

Fia Hafiz, Co-founder, relocation service manager

Asettautumispalvelut ja yhteistyö
fia@ponte.fi

Terhi Lake, Marketing And Pr manager

Viestintä ja markkinointi
terhi@ponte.fi

Agnes Szeman, Co-founder, relocation specialist

Asettautumispalvelut, EURES-ohjelma
agnes@ponte.fi
Krisha Uchadadia, Assistant


Asettautumispalvelut, Studies in FInland
krisha@ponte.fi

Manar Ameli, Co-Founder, Chairman Of The Bord

Strateginen kehittäminen ja palvelumuotoilu
manar@ponte.fi

Palveluidemme ytimessä on mahdollistaa suomalaisuus kaikille niille, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon tämän maan puolesta.